ebsco

EBSCO

Elektronikus hozzáférés közel 8000 angol nyelvű szakfolyóirathoz 

Elektronikus hozzáférés közel 8000 angol nyelvű szakfolyóirat adatbázisához és a cikkeinek szövegéhez a legjelentősebb nemzetközi tudományos kiadóktól. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium jóvoltából könyvtárunkból is elérhetők a következő EBSCO folyóiratcikk-adatbázisok:

ACADEMIC SEARCH PREMIER (ASP)
A világ legnagyobb tudományos, multidiszciplináris, teljes szövegű adatbázisa, elsősorban felsőoktatási-kutatási intézmények részére. Ez a folyóirat-gyűjtemény a legkülönfélébb tudományterületeket fedi le: humán és társadalomtudományok, oktatás, informatika, fizika, kémia, orvostudomány stb.
További információ angol nyelven és a folyóiratok jegyzéke:
 http://www.epnet.com/academic/acasearchprem.asp

BUSINESS SOURCE PREMIER (BSP)
Ez az adatbázis elsősorban üzleti profilú oktatási intézmények és szakkönyvtárak részére készült, és a menedzsment, a gazdaságtudományok, a pénzügy, a könyvelés, a nemzetközi vállalkozás és a marketing területeit fedi le.
További információ angol nyelven és a folyóiratok jegyzéke:
 http://www.epnet.com/academic/bussourceprem.asp

MASTERFILE PREMIER
Ez a teljes szövegű adatbázis kifejezetten közkönyvtárak számára készült, és általános jellegű, valamint üzleti, egészségügyi, oktatási és tudományos folyóiratokat tartalmaz.
További információ angol nyelven és tartalomjegyzék:
 http://www.epnet.com/public/masterfileprem.asp

NEWSPAPER SOURCE
A Newspaper Source 23 amerikai és nemzetközi napilap teljes tartalmát szolgáltatja napi frissítéssel, továbbá válogatást nyújt 180 amerikai regionális napilap cikkeiből.
További információ angol nyelven és a napilapok jegyzéke:
 http://www.epnet.com/public/newspapersrc.asp

HEALTH SOURCE: NURSING/ACADEMIC EDITION
Ez a tudományos adatbázis közel 600 teljes szövegű folyóiratot tartalmaz különböző orvostudományi területekről. A beteggondozás és az ehhez kapcsolódó témakörök különösen hangsúlyosan szerepelnek. A Clinical Pharmacology adatbázist is magában foglalja.
További információ angol nyelven és a folyóiratok jegyzéke:
 http://www.epnet.com/academic/hsnursing.asp

HEALTH SOURCE: CONSUMER EDITION
A Health Source fogyasztói kiadása a világ leggazdagabb, a betegek számára készült egészségügyi információforrása, amely olyan területeket fed le mint az AIDS, a rák, a cukorbetegség, a kábítószer-függőség és az alkoholizmus, időskori betegségek, fitness, egészséges táplálkozás, nő- és gyermekegészségügy.
További információ angol nyelven és a folyóiratok jegyzéke:
 http://www.epnet.com/academic/hsconsumered.asp

MEDLINE
Az adatbázis szakmailag irányadó orvosi információt szolgáltat az orvostudomány, a beteggondozás, a fogászat, az állatorvostan, az egészséggondozási rendszer, a pre-klinikai tudományok területéről.
További információ angol nyelven:  http://www.epnet.com/academic/medline.asp

ERIC
Az ERIC (The Educational Resource Information Center) egy amerikai országos pedagógiai információs rendszer, amely 2200 tömörítvény hivatkozásokkal bővített teljes szövegét, valamint közel 1000 oktatással kapcsolatos folyóirat referátumait és bibliográfiai adatait tartalmazza.
További információ angol nyelven:  http://www.epnet.com/academic/eric.asp

AMERICAN HUMANITIES INDEX
Ez az adatbázis az USA és Kanada több mint száz folyóiratáról ad bibliográfiai információt a humán tudományok területéről 1975-től napjainkig. Hivatkozik cikkekre, esszékre, recenziókra, szépirodalmi alkotásokra (versekre, prózára), valamint festményekről, fotókról és illusztrációkról is információval szolgál.
További információ angol nyelven:  http://www.epnet.com/academic/americanhumanities.asp

COMMUNICATION AND MASS MEDIA COMPLETE
Az adatbázis a tömegkommunikáció és a média területét fedi le. Két korábbi adatbázis összevonásából jött létre: COMMSEARCH-ből, amely 26 kommunikációs témájú folyóirat cikkeinek bibliográfiai leírását tartalmazza akár a 20. század elejéről is, valamint a MASS MEDIA ARTICLES INDEX-ből, mely 40 000 médiával kapcsolatos cikk adatait tartalmazza több mint 60 tudományos folyóiratban és kézikönyvben. Az adatbázis kb. 200 folyóirat cikkeinek teljes szövegét is tartalmazza.
További információ angol nyelven:  http://www.epnet.com/academic/cmmc.asp

A használatról érdeklődjön könyvtárosainktól!

További információ:  http://www.ki.oszk.hu/ebsco